Piacról a véleményem – “tapír”

Tegnap este óta az egyik legnagyobb hazai gazdasági hírportál főoldala azzal van tele, hogy a befektetők már elkezdték árazni, hogy most decemberben már elkezdi lassítani a FED az eszközvásárlási programját. Ezzel én nem igazán értek egyet. Szerintem pedig márciusban fogja elkezdeni (leghamarabb).

Miért nem most decemberben? Egyrészt, ha a befektetők tényleg ezt áraznák, akkor az EURUSD nem ostromolná az 1,38-as árfolyamot. Ha tényleg azt áraznák, hogy jövő hét szerda 20:00-kor jön a bejelentés a lassításról, akkor rohamtempóban erősödne az USD és inkább 1,35 alatt lenne, mint 1,38 közelében. A másik ok, hogy ez az utolsó ülése Bernanke-nak mint jegybankelnök. Utolsó ülésükön a leköszönő jegybankelnökök nem nagyon szoktak ilyen jelentős döntéseket meghozni, ezt inkább meghagyják az új elnöknek. Ezt úgyis lehetne mondani: attól hogy elhagyjuk az asztalt még nem szarunk oda.
A piacról – akárhogy olvasom- eddig azt látom, hogy a befektetők nem áraznak decemberi lassítást. Az egyik legbiztosabb jele lesz majd a befektetők részéről ,hogy tényleg elkezdték árazni az eszközvásárlási program lassítását, az USD erősödésre rakéta üzemmódban.

eurusddaily