Megugrott a magyar CDS felár és éledező Forint carry

Tegnap estére 330 bázispont fölé emelkedett a magyar csődkockázati felár (CDS, azaz Credit Default Swap) a londoni kereskedésben.
Ebben mondjuk nincs semmi meglepő látva a forint megugrását, illetve az elmúlt napokban tapasztalható piaci folyamatokat.

Forint

Most a média is azt harsogja, hogy mennyire begyengült a forint szinte mindennel szemben… Na most ezzel szemben szerintem lassan érdemes veszegetni a forintot (pl. EURHUF short), Carry tradre már kezd tökéletes lenni. (én 299,06-nál vettem tegnap) Viszont szigorúan nagyon kicsi mennyiségben! Hisz simán benne van, hogy 303, illetve 307 közelébe is begyengülhet, akár 1-2 nap alatt is. A Carry lényege, hogy az idő nekünk dolgozik, hisz napi kamatot kapunk a pozícióra. Ha az EURHUF keresztet nézzük, akkor cirka 8 eurót kapunk napi kamatként/LOT. Ez mondjuk brókercégenként változik, nálunk 8,82 EUR/LOT a napi kamata. Tehát az idő nekünk dolgozik, a forint nem valószínű, hogy hosszabb távon ilyen gyenge szinten maradjon. Ha meg mégis, akkor is kapjuk rá a napi kamatot., Egy dolgot viszont mindenki nagyon jegyezzen meg a carry-vel kapcsolatban. Elsősorban árfolyamnyereségért és nem a kamat nyereségért kell csinálni, tehát csak és kizárólag akkor pozíciót szabad csak felvenni, amekkorával egy hiper-extrém méretű ellentétes megugrást is simán ki tudunk ülni!!! Inkább keressünk kevesebbet, de azt keressük is meg…!!