Forint a libikókán

Ha hetes grafikonon megnézzük, akkor egy háromszögben halad a devizapár. A kitörés akár február közepe, március elejéig is elhúzódhat, legalábbis a grafikonon addig még simán van tere. Hacsak jelentősebb külföldi piacbefolyásoló esemény (ami az egész világpiacot érdemben megmozgatja) nem lesz, akkor szerintem benne van, hogy 296 és 303 között ingázzon. Legalábbis én személy szerint nem várnám mostanában nagyon 295 alá. Ahhoz, hogy a nemzeti fizetőeszközünk ismételten 290 alá/közelébe menjen, ahhoz le kellene törnie ennek a háromszögnek az alsó szárát, ami már 2012 augusztusa óta fogja a HUF erősödést.

eurhufweekly
Az első negyedévet nézve a stratégiám a következő: amint 300 fölé megy az árfolyam ismételten elkezdem venni a forintot az euróval szemben. Ugye, az oly sokat emlegetett carry trade. A legutóbbi forint carry is nagyon szépen bejött. Az utolsó pozimat 296,56-on zártam le december 27-én. 😀
Belépési pontjaim: 300 körül (+- fél forint), majd 302 és 303,6 között, illetve ha 303,6 felett zárna az árfolyam, akkor felfelé törne ki a háromszögből és jöhet a 308-310-es árfolyam. Ha ez megtörténne, akkor 306 – 308 – 310 körül kapna még 1-1 kisebb shortot a kereszt, de ez még messze van, erről majd akkor ha 304 fölé menne az árfolyam. Célárként a fent említett piros emelkedő trendvonalat (háromszög alsó szára) adnám meg. Ha a közelébe érkezik és van benne erő, akkor had szóljon, előbb-utóbb megtörnek a trendek, viszont, ha elfogyna az ereje és az látszódna, hogy valószínűleg ismételten megfogja a HUF erősödését, akkor azonnal zárnám is a pozíciókat.

Amint érdemi változás történik a kereszt árfolyamában, azonnal jelzem.