Forint a hullámvasúton

Euróval szemben jelenleg 304,10-es árfolyamnál van a kereszt. A mai nap nyugodtnak tűnik eddig, így ha délutánig kitart ez a hangulat, akkor ma-holnap visszaerősödhet a forint 300-299 közelébe. Egy dolgot nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez csak egy korrekció (lehet). Hosszabb távú forinterősödésre szerintünk még korai berendezkedni.

A CHFHUF kereszt már egy picit kedvezőbb képet fest max. néhány napos kereskedés szempontjából. Technikailag nézve napos grafikonon kirajzolt egy gyönyörű tüskét, amire ha nem is trendforduló, de néhány forintos korrekció szokott jönni az esetek döntő többségében. Ennek értelmében legalább 246-245-ös árfolyamig várunk benne egy kisebb korrekciót. Hosszabb távú forinterősödésre még itt sem mernénk berendezkedni.

UDHUF-nál a 232-es szintet kell figyelni. Szerintünk eddig erőlködés nélkül lejöhet a kereszt, viszont további HUF erősödéshez ez alatti zárás szükségeltetik, mely ha megtörténik, akkor 230, majd 227-es árfolyam van terítéken. Itt sem célszerű még hosszabb távú short pozíciót nyitni.

Amennyiben a fenti szcenáriók tényleg csak korrekciónak bizonyulnak egy nagyobb forint gyengülés közepette, úgy türelemmel kell lenni és a megfelelő szinteken indítani a hosszabb távú carry pozíciókat, de itt még nem tartunk, ettől jelenleg messze vagyunk még. Ha mégis megtörténne, azt egyből jelezzük.